RECRUITMENT MARKETING

Haal je voldoende response uit je vacatures?
Voldoen de sollicitanten wel aan de door jou gestelde eisen?
Of krijg je nauwelijks reacties van geschikte kandidaten?
Hoog tijd om recruitmentmarketing gedegen aan te pakken.

Effectieve marketing
technieken

Recruitment marketing is eigenlijk niets anders dan het converteren van kandidaten in medewerkers. Voor recruitment marketing gebruik je marketingtechnieken zoals analyse, kanaalkeuze, communicatie en automatisering. Het gaat daarbij niet alleen om kandidaten aan te trekken maar ook het aanzetten tot het solliciteren.

Van kandidaat tot werknemer

Vaak wordt een potentiële kandidaat gevolgd totdat er een sollicitatiegesprek is ingepland. Maar
recruitment marketing houdt daar niet op. Het houdt pas op wanneer het arbeidscontract is getekend. Bij conversieoptimalisatie kan vaak nog heel veel winst behaald worden.

Kies je als werkgever voor inbound recruitment of outbound recruitment? Wat betreft het aantrekken van potentiële kandidaten richten wij voornamelijk op de volgende effectieve recruitment kanalen:

Online advertenties

Het grote voordeel van online advertenties is dat je heel specifiek op je doelgroep kunt richten. In het geval van Search Ads zijn mensen zelf actief op zoek naar iets. Hierdoor kan jouw advertentie echt in de roos zijn. Als je het goed doet natuurlijk.

Social Media

Social media worden vaak op één hoop gegooid. Er zitten wel wezenlijke verschillen tussen de verschillende social media kanalen. Een en ander hangt ook af van je doelstelling. Gebruik je social media voor branding, video ads, testimonial ads, vacature ads, lead ads of retargeting?

Job Marketing

Met behulp van job boards en niche sites ben je in staat om naamsbekendheid als werkgever op te bouwen en om heel gericht geschikte kandidaten aan te spreken en te vinden. Daarbij is het wel heel belangrijk om precies die geschikte niches te vinden.

Indeed

Indeed heeft een ongekende reikwijdte. De meeste vacaturebanken zijn branche- of regiogericht terwijl je bij Indeed daadwerkelijk alle vacatures vindt. Niet voor niets worden er elke seconde 10 vacatures geplaatst waardoor het noodzakelijk is om aan de optimale zichtbaar te werken.

Referral recruitment

Dikwijls wordt het eigen personeel vergeten als een belangrijk wervingskanaal. Je werknemers zijn de
ideale ambassadeur van jouw organisatie en kennen dikwijls veel mensen die zich in je doelgroep
bevinden. Denk aan vrienden, oud-collega’s en oud-studiegenoten. Eigen personeel is daarom een zeer
effectief wervingskanaal al dan niet met een gekoppelde wervingsbonus per aangedragen kandidaat of
aangenomen collega.

Maak jij je zorgen dat je niet de juiste marketingkanalen inzet? Of ben je momenteel bezig om jouw recruitment budget te verdelen? Neem dan contact met ons op en plan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in. We helpen je graag met je recruitment marketing vraagstukken.